- 1/2 šalice maslaca
- 1 šalica kakaa u prahu
- 3 žlice šećera
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- prstohvat soli
- 3 jaja
Krema:
- 250 ml slatkog vrhnja za šlag
- 200 g krem sira (Vivis od Vindije)
- 2 žlice agava sirupa
Preljev:
- 2 šalice borovnica
- 1 mala žličica gustina
- 1 žlica meda
Postupak izrade:
- Prvo pripremite biskvit. Posebno istucite bjelanjke sa šećerom. Izmutite žutanjke mikserom, pa im dodajte istučene bjelanjke sa šećerom. Maslac otopite na laganoj vatri, pa mu dodajte kakao, ekstrakt vanilije i sol. Smjesi dodajte pripremljena jaja i lagano sve promiješajte špatulom.
- Smjesu ulijte u kalup (20 cm) koji ste prethodno namastili i posipali kakaom ili obložili papirom za pečenje. Tijesto pecite 45 min na 175° C. Kada je gotovo, pustite ga da se malo ohladi, pa izvadite iz kalupa.
- Za kremu istucite slatko vrhnje, pa mu dodajte krem sir i agava sirup. Sve izmiksajte dok ne dobijete glatku kremu.
- Kada se biskvit u potpunosti ohladio, premažite ga bijelom kremom.
- Za preljev na laganoj vatri zakuhajte dvije šalice borovnica, dodajte jednu malu žličicu gustina i žlicu meda. Kratko prokuhajte, pa prelijte preko bijele kreme (možete upotrijebiti i neko drugo voće).
- U slast!
Nema komentara:
Objavi komentar