četvrtak, 11. rujna 2014.

Čokoladna torta bez brašna sa borovnicama



Biskvit:
  • 1/2 šalice maslaca
  • 1 šalica kakaa u prahu
  • 3 žlice šećera
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • prstohvat soli
  • 3 jaja

Krema:
  • 250 ml slatkog vrhnja za šlag
  • 200 g krem sira (Vivis od Vindije)
  • 2 žlice agava sirupa

Preljev:
  • 2 šalice borovnica
  • 1 mala žličica gustina
  • 1 žlica meda

Postupak izrade:
  1. Prvo pripremite biskvit. Posebno istucite bjelanjke sa šećerom. Izmutite žutanjke mikserom, pa im dodajte istučene bjelanjke sa šećerom. Maslac otopite na laganoj vatri, pa mu dodajte kakao, ekstrakt vanilije i sol. Smjesi dodajte pripremljena jaja i lagano sve promiješajte špatulom.
  2. Smjesu ulijte u kalup (20 cm) koji ste prethodno namastili i posipali kakaom ili obložili papirom za pečenje. Tijesto pecite 45 min na 175° C. Kada je gotovo, pustite ga da se malo ohladi, pa izvadite iz kalupa.
  3. Za kremu istucite slatko vrhnje, pa mu dodajte krem sir i agava sirup. Sve izmiksajte dok ne dobijete glatku kremu.
  4. Kada se biskvit u potpunosti ohladio, premažite ga bijelom kremom.
  5. Za preljev na laganoj vatri zakuhajte dvije šalice borovnica, dodajte jednu malu žličicu gustina i žlicu meda. Kratko prokuhajte, pa prelijte preko bijele kreme (možete upotrijebiti i neko drugo voće).
  6. U slast!






    Nema komentara:

    Objavi komentar