Potrebni sastojci za torticu (promjera 20 cm):
- 250 g bademovog brašna
- 150 g rižinog brašna
- prstohvat soli
- mala žličica praška za pecivo
- pola žličice sode
- 120 ml kokosovog ulja
- 120 ml meda
- 2 domaća, nešpricana limuna
- 3 jaja (može se zamjeniti sa chia ako ste vegan*)
- 300 g zaleđenog šumskog voća/svježe ako je sezona
Glazura:
- 250 g grčkog jogurta
- sok jednog limuna
- 2 žlice meda
- 1 mahuna vanilije
Postupak izrade:
- Zagrijte pećnicu na 180°C.
- Pomiješajte suhe sastojke, brašna, sol prašak za pecivo i sodu, pa pustite sa strane.
- U drugoj posudi zagrijte kokosovo ulje sa medom dok se ne sjedine, pa im dodajte naribanu koricu dva limuna i limunov sok.
- Pridodajte mokre sastojke suhima.
- Izmiksajte pjenasto jaja,pa ih umiješajte u ostatak smjese. Na kraju dodajte 150 g šumskog voća u smjesu.
- Smjesu pomiješajte, pa ju izlijte u kalup za pečenje i pecite otprilike 50 ak minuta. Nakon 15-ak minuta od početka pečenja prekrijte tijesto alu folijom kako ne bi zagorilo i tako pecite do kraja. Nakon pečenja pustite tijesto da se hladi 30 minuta prije nego li ga odvojite od kalupa.
- Pripremite glazuru. Pomiješajte jogurt sa cijeđenim limunovim sokom, medom i mahunom vanilije.
- Kada se biskvit u potpunosti ohladio, premažite ga glazurom i posipajte ostatak šumskog voća.
Baš je bio dobar kolač mljac mljac waau : -)
OdgovoriIzbriši