Veganska, gluten free, raw (ukoliko ne otapate maslac iznad 48°C), bez žitarica, bez rafiniranih šećera, sa brownie čokoladnom podlogom i kremom od višanja..
Čokoladna brownies podloga
- 100 g badema
- 100 g datulja (namočenih dva sata u malo vode)
- 1 i pol žlica kakaa
- 1 mahuna vanilije
- 1 žlica maslaca od badema
Sameljite bademe u blenderu. Dodajte datulje koje ste prethodno namočili u vodi, kakao u prahu i štapić vanilije. Miksajte dok se sve lijepo ne sjedini. Dodajte maslac od badema na kraju. Tijesto utisnite u kalupić cca 16 cm. Ja sam radila u okruglom kalupu za torte, a vi možete koristiti i neku kvadratnu posudu za pečenje ili kalup dimenzija cca 9x12 cm.
Krema od višanja
- 125 g višanja (ja sam koristila zaleđene)
- 50 g badema (ili nekog drugog orašastog voća)
- 2 žlice kokosovog brašna
- 3 žlice meda/sirupa od agave/javorovog sirupa
- žlica limunovog soka
- 3 žlice otopljenog kokosovog maslaca/ulja
Izblendajte sve sastojke u gustu glatku kremu. Prelijte smjesu preko brownies podloge, pa stavite u zamrzivač na 2 h. Kasnije tortu premijestite u frižider.
Čokoladni preljev
- 2 žlice meda/sirupa od agave/javorovog sirupa
- 1 žlica maslaca od badema
- 1 i pol žlica kakaa
- 1 žlica otopljenog kokosovog ulja
Ukras
- goji bobice
- kakao komadići ili po želji sušeno voće..
Nema komentara:
Objavi komentar