Porcija za 24 kom:
Za tijesto:
- 75 g bademovog brašna*
- 40 g kokosovog brašna*
- 1 i pol žlica meda
- 3 žlice vode
- 60 ml kokosovog ulja
Za preljev:
- 60 g kokosovog maslaca
- 2 žlice kokosovog ulja
- 2 žlice meda
- 60 ml vode + iscijeđeni sok od pola male cikle
*ja sam za izradu koristila odlična brašna firme MOJA NATURA. Mislim da je omjer kvalitete, cijene i usluge jako dobar - detalje o kokosovu brašnu možete pogledati na ovom LINKU. Ukoliko ne koristite pravo kokosovo brašno upotrijebite tzv. samljeveni kokos koji je dostupan u svim većim trgovačkim lancima i manjim trgovinama.
Postupak izrade:
Pomiješajte kokosovo brašno sa bademovim. Dodajte mu ostale sastojke, med, ulje i 3 žlice vode. Umijesite tijesto, pa ga pustite nekoliko minuta da odstoji dok se malo ne zgusne. Potom radite mini loptice koje poredajte na papir za pečenje, pa svaku pritisnite rukom i formirajte. Pustite ih u hladnjaku dok pripremate preljev.
Pomiješajte sve sastojke za preljev i na pari polagano miješajte dok se sve ne poveže. Pustite da odstoji. Smjesa bi se trebala pomalo zgusnuti nakon nekog vremena (kada prođete žlicom kroz preljev, on bi trebao zadržavati oblik, a ne curiti). Premažite svaki kolačić preljevom i ukrasite po želji. Ja sam koristila sušene brusnice i goji bobice. U slast!
Nema komentara:
Objavi komentar