petak, 29. svibnja 2015.

Keksići od badema i kokosa

 Jedni ukusni bio keksići za vas i vaše mališane! Oni su bezglutenski, sa kokosovim i bademovim brašnom uz dodatak šećera kokosove palme...
Sastojci za keksiće (cca 20-ak komada)
  • 40g maslaca
  • 1 jaje
  • 50 g šećera kokosovog cvijeta
  • 120 g mljevenih badema
  • 80 g kokosovog brašna
  •  ½ žličice praška za pecivo
  • prstohvat soli

 Postupak izrade:
  1. Zagrijte pećnicu na 180°C. U mikseru izradite maslac sa šećerom. 
  2. Dodajte jaje, pa kratko izmješajte mikserom. 
  3. Smjesi dodajte mljevene bademe i kokosovo brašno, prašak za pecivo i sol. Možete sami napraviti obje vrste brašna ili ga kupiti putem Alternativa webshopa. Sve kratko izmješajte dok ne dobijete povezanu smjesu.
  4. Na pleh stavite papir za pečenje, formirajte male kuglice ili željene oblike po želji i dajte mašti na volju.
  5. Pecite 8 min ili dok malo ne porumene.

 


Nema komentara:

Objavi komentar