Malo drugačija izvedba popularne talijanske slastice (originalno iz regija Veneto i Friuli Venezia Giulia) zapakirane u mini torticu!
Potrebni sastojci za torticu (cca 16 cm):
Potrebni sastojci za biskvit:
- 3 jaja
- 2 dcl šećera
- 1 dcl mlijeka
- 50 g maslaca
- 3 dcl bijelog brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- 1 žličica ekstrakta vanilije
Potrebni sastojci za sirup od kave:
- 1 dcl ekpresso kave
- 0,5 dcl šećera
Potrebni sastojci za kremu:
- 250 g sira mascarpone
- 2 dcl slatkog vrhnja
- 2 žlice šećera
Za dekoraciju:
- kakao u prahu
- oko 60 g mliječne čokolade
Postupak izrade:
Biskvit (za dva kom.cca 15 cm)
- Zagrijte pećnicu na 180°C. Izradite jaja sa šećerom dok ne postanu pjenasta. Na kaganoj vatri zagrijte mlijeko sa maslacem dok se potpuno ne otopi. U jednoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo. Dodajte mlijeko u posudu sa jajima, pa pfomiješajte smjesu. Na kraju smjesi dodajte brašno. Podijelite smjesu na dva dijela.
- Pecite svaki biskvit oko 30 minuta.
- Pustite da se ohlade, pa svaki biskvit prerežite na dva dijela.
Sirup od kave
- Za sirup od kave samo skuhajte kavu u ekpress loncu, pa joj dodajte šećer.
Mascarpone krema:
- U jednoj posudi istucite vrhnje za šlag sa dvije žlice šećera, a u drugoj vilicom izradite mascarpone sir (nemojte ga tući mikserom jer ćete tako uništiti njegovu strukturu)
- Umiješajte sir u slatko vrhnje, pa pustite da odstoji u hladnjaku dok ne pripremite biskvit.
Slaganje torte:
- na svaki dio biskvita (imate ih četiri) stavite nekoliko žlica sirupa od kave.
- Slažite torticu tako da na svaki dio biskvita slažete kremu koju pospete sa kakao prahom.
- Ponovite korake sa svim biskvitima i završite sa kremom.
- Dekorirajte čokoladom i voćem po želji!
Nema komentara:
Objavi komentar