Bezglutenski raspuknutići
Potrebni sastojci za jedan veliki pleh:
- 200 g tamne čokolade
- 80 g kokosovog maslaca
- 100 g kokosovog šećera
- zamjena za 2 jaja - 2 žlice chia natopiti sa 4 žlice hladne vode
- 1 žlica arome vanilije
- 50 g rižinog brašna
- 50 g kokosovog brašna
- 100 g bademovog
- 1 žlica kakaa
- 1 prašak za pecivo
- kokosov šećer za valjanje
- malo šećera u prahu za valjanje
Postupak izrade:
- Čokoladu otopite na pari.
- U zdjelu za miksanje stavite rastopljenu čokoladu, dodajte kokosov maslac, kokosov šećer i ekstrakt vanilije, te sve sjedinite.
- Dodajte zatim zamjenu za 2 jaja. Dvije žlice chia sjemenki prethodno natopite u 4 žlice vode i pustite da nabubri 10-ak minutaa.
- U posebnoj zdjelici pomiješajte sva brašna, prašak za pecivo i kakao u prahu.
- Suhe sastojke prebacite u smjesu sa čokoladom, te miksajte dok se sve ne sjedini.
- Oblikujte mekano tijesto.
- Upalite pećnicu na 180°C. Rukama oblikujte kuglice koje ćete uvaljati u kokosov šećer i po želji onda u šećer u prahu.
- Kuglice slažite u veliki pleh od pećnice na masni papir.
- Pecite ih 10 minuta na zadanoj temperaturi. Prije vađenja pustite ih da se ohlade.
Nema komentara:
Objavi komentar