srijeda, 16. prosinca 2015.

Bezglutenski raspuknutići



Potrebni sastojci za jedan veliki pleh:

  • 200 g tamne čokolade
  • 80 g kokosovog maslaca
  • 100 g kokosovog šećera
  • zamjena za 2 jaja - 2 žlice chia natopiti sa 4 žlice hladne vode
  •  1 žlica arome vanilije
  • 50 g rižinog brašna
  •  50 g kokosovog brašna
  • 100 g bademovog
  • 1 žlica kakaa
  • 1 prašak za pecivo
  • kokosov šećer za valjanje
  • malo šećera u prahu za valjanje

     Postupak izrade:

    1. Čokoladu otopite na pari.
    2. U zdjelu za miksanje stavite rastopljenu čokoladu, dodajte kokosov maslac, kokosov šećer i ekstrakt vanilije, te sve sjedinite.
    3. Dodajte zatim zamjenu za 2 jaja. Dvije žlice chia sjemenki prethodno natopite u 4 žlice vode i pustite da nabubri 10-ak minutaa. 
    4. U posebnoj zdjelici pomiješajte sva brašna, prašak za pecivo i kakao u prahu.
    5. Suhe sastojke prebacite u smjesu sa čokoladom, te miksajte dok se sve ne sjedini.
    6. Oblikujte mekano tijesto.
    7. Upalite pećnicu na 180°C. Rukama oblikujte kuglice koje ćete uvaljati u kokosov šećer i po želji onda u šećer u prahu.
    8. Kuglice slažite u veliki pleh od pećnice na masni papir.
    9. Pecite ih 10 minuta na zadanoj temperaturi. Prije vađenja pustite ih da se ohlade.



    Nema komentara:

    Objavi komentar