ponedjeljak, 7. prosinca 2015.

Linzeri od rižinog brašna



 Sastojci (za cca 12 keksića):

  • 1 šalica rižinog brašna
  • pola žličice praška za pecivo​
  • 4 žlice bademovog maslaca
  • 4 žlice mljevenih lješnjaka ili oraha
  • 4 žlice agava sirupa ili meda
  • pola žličice cimeta
  • žlica arome vanilije
  • prstohvat soli
  • džem ili marmelada za punjenje (ja sam koristila domaću marmeladu od šljiva)

Postupak izrade:

  1. Pomiješajte suhe sastojke, rižino brašno, sol, cimet i prašak za pecivo.
  2. Potom umiješajte mljeveni lješnjak i ostale sastojke, bademov maslac, sirup od agave i vaniliju. Rukama umijesite tijesto. Kako rižino brašno nema glutena, što ga više mijesite to će ono bolje "držati".
  3. Od komadića tijesta formirajte kuglice i razvaljajte ih pomoću valjka ili čaše, pa kalupima ili izrezivačima formirajte razne oblike poput zvjezdica, srca ili krugova. Svakoj polovici izrežite i pripadajući par i pomoću malog okruglog izrezivača sredinu.
  4. Linzere pecite na temperaturi od 180°C 10 minuta.
  5. Pustite ih da se u potpunosti ohlade prije no što ih prebacite na tanjur
    . Donji keks premažite domaćom marmeladom i preklopite pripadajućom polovicom. 







Nema komentara:

Objavi komentar