Sastojci (za cca 12 keksića):
- 1 šalica rižinog brašna
- pola žličice praška za pecivo
- 4 žlice bademovog maslaca
- 4 žlice mljevenih lješnjaka ili oraha
- 4 žlice agava sirupa ili meda
- pola žličice cimeta
- žlica arome vanilije
- prstohvat soli
- džem ili marmelada za punjenje (ja sam koristila domaću marmeladu od šljiva)
Postupak izrade:
- Pomiješajte suhe sastojke, rižino brašno, sol, cimet i prašak za pecivo.
- Potom umiješajte mljeveni lješnjak i ostale sastojke, bademov maslac, sirup od agave i vaniliju. Rukama umijesite tijesto. Kako rižino brašno nema glutena, što ga više mijesite to će ono bolje "držati".
- Od komadića tijesta formirajte kuglice i razvaljajte ih pomoću valjka ili čaše, pa kalupima ili izrezivačima formirajte razne oblike poput zvjezdica, srca ili krugova. Svakoj polovici izrežite i pripadajući par i pomoću malog okruglog izrezivača sredinu.
- Linzere pecite na temperaturi od 180°C 10 minuta.
- Pustite ih da se u potpunosti ohlade prije no što ih prebacite na tanjur. Donji keks premažite domaćom marmeladom i preklopite pripadajućom polovicom.
Nema komentara:
Objavi komentar