petak, 11. prosinca 2015.

Paleo ginger keksići od tapioke





Sastojci za cca 20-ak keksića:

  • 1 šalica bademovog brašna
  • pola šalice koksovog brašna
  • 1 šalica tapioka brašna
  • 1/4 žličice soli
  • 1/4 šalice otopljenog kakao maslaca
  • 1/2 žličice sode bikarbone
  • zamjena za jedno jaje - 1 žlica chia sjemenki natopljena u dvije žlice vode na 10 minuta
  • pola žličice ekstrakta vanilije
  • 1/4 šalice agava sirupa

​Postupak izrade:

  1. Pomiješajte sva brašna i suhe sastojke, sol i sodu.
  2. Dodajte i mok​re sastojke, otopljeni kakao maslac, agava sirup i mješavinu chia sjemenki sa vodom.
  3. Promiješajte, pa rukama umijesite tijesto.
  4. Na masnom papiru razvaljajte tijesto, pa kalupima izrezujte oblike ginger keksića.
  5. Pećnicu upalite tek kada keksiće stavite peći. Neka se peču 15 minuta na temperaturi od 180°C.



Nema komentara:

Objavi komentar