ponedjeljak, 14. prosinca 2015.

Tradicionalni linzeri



Sastojci za jedan i pol pleh:

  • 200 g mekog brašna
  • 120 g maslaca
  • 1 jaje
  • 2 i pol jušne žlice mljevenih oraha
  • sok jednog limuna
  • 40 g šećera
  • 1 vanilin šećer

Za punjenje:

  • domaća marmelada ili džem po želji

Postupak izrade:

  1. U duboku posudu stavite maslac sobne temperature, šećer i jaje, pa miksajte dok se smjesa ne zapjeni i šećer istopi. tttt
  2. Dodajte mljevene orahe, limunov sok i brašno, pa umijesite prhko tijesto. 
  3. Tijesto zamotajte u plastičnu foliju  stavite u hladnjak na hlađenje oko 1 h.
  4. Upalite pećnicu na 180°C. Tijesto razvaljajte na debljinu od 0,5 cm i modlicama u obliku cvijetića, zvjezdica i srca izrezujte oblike. Jedna polovica keksića trebala bi biti puna, a drugoj bi polovici trebalo malom okruglom modlicom izrezati sredinu.
  5. Linzere posložite na pleh obložen papirom za pečenje i pecite 7-8 minuta na temperaturi od 180°C.
  6. Moraju ostati svjetli i ne smiju zagoriti. 
  7. Gotove i ohlađene polovice keksa spajajte džemom ili marmeladom po želji. Ja sam se odlučila za domaći pekmez od šljiva. 
  8. Ako uduplate sastojke za smjesu možete dobiti oko 1 kg gotovih kolačića ili 2, 5 pleha keksića.





Nema komentara:

Objavi komentar