Tradicionalni linzeri
Sastojci za jedan i pol pleh:
- 200 g mekog brašna
- 120 g maslaca
- 1 jaje
- 2 i pol jušne žlice mljevenih oraha
- sok jednog limuna
- 40 g šećera
- 1 vanilin šećer
Za punjenje:
- domaća marmelada ili džem po želji
Postupak izrade:
- U duboku posudu stavite maslac sobne temperature, šećer i jaje, pa miksajte dok se smjesa ne zapjeni i šećer istopi. tttt
- Dodajte mljevene orahe, limunov sok i brašno, pa umijesite prhko tijesto.
- Tijesto zamotajte u plastičnu foliju stavite u hladnjak na hlađenje oko 1 h.
- Upalite pećnicu na 180°C. Tijesto razvaljajte na debljinu od 0,5 cm i modlicama u obliku cvijetića, zvjezdica i srca izrezujte oblike. Jedna polovica keksića trebala bi biti puna, a drugoj bi polovici trebalo malom okruglom modlicom izrezati sredinu.
- Linzere posložite na pleh obložen papirom za pečenje i pecite 7-8 minuta na temperaturi od 180°C.
- Moraju ostati svjetli i ne smiju zagoriti.
- Gotove i ohlađene polovice keksa spajajte džemom ili marmeladom po želji. Ja sam se odlučila za domaći pekmez od šljiva.
- Ako uduplate sastojke za smjesu možete dobiti oko 1 kg gotovih kolačića ili 2, 5 pleha keksića.
Nema komentara:
Objavi komentar