Ljetni kasik u režiji Euromilk svježeg polumasnog sira!
Potrebni sastojci:
Za biskvit:
- 5 jaja
- 5 žlica šećera
- 1 vanilin šećer
- 5 žlica glatkog brašna
- 1 prašak za pecivo
- prstohvat soli
- naribana korica domaćeg limuna
Za kremu:
Postupak izrade:
- Pećnicu zagrijte na 200°C.
- Prvo pripremite tijesto, umutite pjenasto žutanjke zasebno sa šećerom i vanilin šećerom.
- Bjelanjke istucite sa prstohvatom soli u čvrstu pjenu.
- U zasebnoj posudi pomiješajte brašno sa praškom za pecivo.
- Bjelanjke kuhačom dodajte smjesi od žutanjaka, promiješajte, pa dodajte limunovu koricu i postepeno brašno sa praškom za pecivo. Bilo bi odlično kada biste brašno prosijali netom prije ili za vrijeme dodavanja u jaja.
- Tepsiju obložite papirom zapečenje, pa istresite biskvitnu smjesu i pecite ju oko 20-ak minuta. Nikako nemojte pećnicu otvarati. Kako biste provjerili pečenost biskvita, to možete napraviti drvenim štapićem, ali tek zadnjih 5 minuta.
- Pečeni biskvit pustite da se ohladi, pa pripremite kremu.
- Svježi sir miksajte sa šećerom i medom, pa mu dodajte prethodno istučeno slatko vrhnje.
- Ohlađeni biskvit prerežite na pola, pa ga nadjenite pripremljenom kremom.
- Po želji, kolač možete posipati sa malo šećera u prahu.
Nema komentara:
Objavi komentar