U kombinaciji osvježavajućeg napitka, stepke, bogatog proteinima i vrlo malog udjela masnoće (1%) i polutvrdog dimljenog sira, donosim vam recept za ukusne pogačice koje nestaju u tren oka, a sama priprema za njih je vrlo jednostavna! Plemićki sir je na ovogodišnjoj manifestaciji "Dani hratskih sireva" proglašen apsolutnim šampionom, stoga vrijedi ga isprobati.
Potrebni sastojci za jedan veliki pleh:
(ukoliko želite veću količinu poduplajte sastojke)
- 2 šalice* brašna
- pola praška za pecivo
- 1 žličica sode bikarbone
- prstohvat soli
- 65 g maslaca Euromilk
- 1 šalica naribanog Plemićkog sira Euromilk
- 1 šalica Stepke Euromilk
- 1 svježe domaće jaje
Za posluživanje:
* svejedno je koju šalicu koristite, omjeri se ravnaju prema uzetoj mjeri za sve sastojke. Ja sam koristila šalicu od cca 2 dcl.
Postupak izrade:
- Pećnicu zagrijte na 200°C.
- Dok se pećnica grije promiješajte suhe sastojke, brašno, sol, sodu i prašak za pecivo.
- Potom suhim sastojcima dodajte maslac, pa umijesite mrvičasto tijesto.
- Na kraju dodajte stepku i sir.
- Razvaljajte tijesto na debljinu od oko 2 do 2 i pol cm, pa čašom ili kalupima željene veličine izrezujte pogačice.
- Poslažite ih na pleh koji ste prethodno obložili papirom za pečenje i premažite umućenim jajetom.
- Pecite oko 20 minuta.
- Poslužite uz grčki jogurt!
Nema komentara:
Objavi komentar