četvrtak, 30. lipnja 2016.

Pogačice sa Plemićkim sirom by Euromilk


  U kombinaciji osvježavajućeg napitka, stepke, bogatog proteinima i vrlo malog udjela masnoće (1%) i polutvrdog dimljenog sira, donosim vam recept za ukusne pogačice koje nestaju u tren oka, a sama priprema za njih je vrlo jednostavna!  Plemićki sir je na ovogodišnjoj manifestaciji "Dani hratskih sireva" proglašen apsolutnim šampionom, stoga vrijedi ga isprobati.

 Potrebni sastojci za jedan veliki pleh:

(ukoliko želite veću količinu poduplajte sastojke)

 Za posluživanje: 


* svejedno je koju šalicu koristite, omjeri se ravnaju prema uzetoj mjeri za sve sastojke. Ja sam koristila šalicu od cca 2 dcl.

Postupak izrade:

  1. Pećnicu zagrijte na 200°C.
  2. Dok se pećnica grije promiješajte suhe sastojke, brašno, sol, sodu i prašak za pecivo.
  3. Potom suhim sastojcima dodajte maslac, pa umijesite mrvičasto tijesto.
  4. Na kraju dodajte stepku i sir.
  5. Razvaljajte tijesto na debljinu od oko 2 do 2 i pol cm, pa čašom ili kalupima željene veličine izrezujte pogačice.
  6. Poslažite ih na pleh koji ste prethodno obložili papirom za pečenje i premažite umućenim jajetom.
  7. Pecite oko 20 minuta.
  8. Poslužite uz grčki jogurt!





Nema komentara:

Objavi komentar