Jednostavna osvježenja za vruće ljetne dane ..
Čokoladni sladoled sa grčkim jogurtom
Potrebni sastojci:
- grčki jogurt Galos
- 2 žlice kakaa
- 2 žlice meda
- žlica kokosa ribanog
- kakao zrnca po želji
Sve sastojke stavite u posudu i promiješajte. Punite željene kalupe ili samo zaledite u posudi, pa vadite kuglice kada se sladoled zaledi. Ukoliko želite napraviti čokoladni preljev, na laganoj vatri otopite jednu žlicu kakao maslaca, jednu žlicu meda i 2 žlice kakaa u prahu. Sjedinite i prelijte preko zaleđenih sladoleda.
Smrznuti jogurt sa bobičastim voćem
Potrebni sastojci:
- 250 g smrznutog šumskog voća
- 125 g grčkog jogurta Galos
- 2 žlice kiselog vrhnja Euromilk
- 1 žlica meda
Sve sastojke stavite u blender, pa miksajte dok ne dobijete kremastu smjesu. Puniti željene kalupe i zalediti u dubokom ledu na minimalno 5 h.
Klasičan sladoled od kiselog vrhnja u dvije varijante - stracciatella i keks sladoled
Potrebni sastojci:
- 230 g kiselog vrhnja Euromilk
- 2 žlice meda
- 150 g slatkog vrhnja istučenog u šlag
- kakao zrnca, domaća granola, peptit keksi
U većoj zdjeli pomiješajte kiselo vrhnje, med i tučeno slatko vrhnje. Potom smjesu podjelite u dva dijela. U jednu posudu dodajte kakao zrnca i domaću granolu, a u drugu petit buerre kekse ili kekse po vašem odabiru. Pomiješajte i punite kalupe ili dublju posudu iz koje ćete kasnije formirati kuglice sladoleda.
Korneti
Potrebni sastojci:
- 50 g šećera u prahu
- 75 g brašna
- 1 jaje
- 40 g maslaca sobne temperature
Nema komentara:
Objavi komentar