utorak, 14. lipnja 2016.

Slatko kiseli cheescake sa jagodama by Euromilk



U suradnji sa Euromilk  donosim vam jednu divnu, osvježavajuću i voćnu torticu, slatko kiselog okusa! Požurite dok još ima jagoda, no idealna je i uz drugo bobičasto sezonsko voće..



Potrebni sastojci za podlogu od keksa (torta promjera 26 cm):

Punjenje:

Voćni fil:

  • 400 g svježih jagoda
  • 3 žlice šećera
  • 1 vrećica mljevene želatine
  • 1žličica gustina 

Postupak izrade:

  1.  Zagrijte pećnicu na 200°C.
  2. Kekse sameljite u kuhinjskom robotu ili usitnite u mužaru. Umiješati im otopljeni maslac do homogene smjese.  Smjesu pritisnite na dno kalupa promjera 26 cm kojeg ste prethodno obložili papirom za pečenje, a bočne stranice namastili. Podlogu stavite peći 5 minuta na temperaturu od 170°C.
  3.  Za kremu, odvojite bjelanjke od žumanjaka. Istucite bjelanjke sa malo soli u čvrsti snijeg. Žumanjke izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom, pa ih dodajte u smjesu od bjelanjaka. Na kraju dodajte sir, mileram, limunov sok i žlicu gustina. Kratko sve izmiksajte da se smjesa spoji.
  4. Podlogu izvadite iz pećnice, pa na nju izlijte kremu od sira. Pecite tortu na temperaturi od 170°C oko 30 minuta. Vidjeti ćete da je "gotovo" kada se sredina tortice neće micati poput pudinga.
  5. Kolač još vruć pomoću tankog noža odvojite od kalupa, kako biste spriječili kasnije pucanje torte. Pustite da se ohladi dok pripremate preljev od jagoda.
  6. Za preljev, operite i očistite jagode. Ja sam 1/3 jagoda nasjeckala na ploškice, a ostatak sam usitnila u kašu pomoću štapnog miksera, no možete i sve izmiksati.
  7. Prebacite kašu od jagoda na laganu vatru, pa im dodajte šećer i gustin. Kuhajte ih na laganoj vatri cca 10 minuta, a na kraju dodajte i sjeckane jagode. Želatinu pripremite prema uputama na pakiranju, prelijte je sa hladnom vodom i pustite da nabubri, potom otopite i dodajte jagodama. Sve izmiješajte drvenom kuhačom i prelijte preko kreme od sira.
  8. Tortu prvo ohladite na sobnoj temperatutri, pa je potom prebacite u frižider na hlađenje. Bilo bi idealno kada bi se hladila preko noći!
  9. U slast!!! :-)



Nema komentara:

Objavi komentar