U suradnji sa Euromilk donosim vam jednu divnu, osvježavajuću i voćnu torticu, slatko kiselog okusa! Požurite dok još ima jagoda, no idealna je i uz drugo bobičasto sezonsko voće..
Potrebni sastojci za podlogu od keksa (torta promjera 26 cm):
- 250 g Petit Buerre keksa ili Digestive keksa
- 100 g maslaca Euromilk
Punjenje:
- 500-700 g mliječnog namaza Euromilk
- 2 jaja
- prstohvat soli
- 2 vanilin šećera
- 1 limun
- 3 žlice šećera
- 1 mileram Euromilk ili kiselo vrhnje Euromilk (180g - 200 g)
- 1 žlica gustina
Voćni fil:
- 400 g svježih jagoda
- 3 žlice šećera
- 1 vrećica mljevene želatine
- 1žličica gustina
Postupak izrade:
- Zagrijte pećnicu na 200°C.
- Kekse sameljite u kuhinjskom robotu ili usitnite u mužaru. Umiješati im otopljeni maslac do homogene smjese. Smjesu pritisnite na dno kalupa promjera 26 cm kojeg ste prethodno obložili papirom za pečenje, a bočne stranice namastili. Podlogu stavite peći 5 minuta na temperaturu od 170°C.
- Za kremu, odvojite bjelanjke od žumanjaka. Istucite bjelanjke sa malo soli u čvrsti snijeg. Žumanjke izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom, pa ih dodajte u smjesu od bjelanjaka. Na kraju dodajte sir, mileram, limunov sok i žlicu gustina. Kratko sve izmiksajte da se smjesa spoji.
- Podlogu izvadite iz pećnice, pa na nju izlijte kremu od sira. Pecite tortu na temperaturi od 170°C oko 30 minuta. Vidjeti ćete da je "gotovo" kada se sredina tortice neće micati poput pudinga.
- Kolač još vruć pomoću tankog noža odvojite od kalupa, kako biste spriječili kasnije pucanje torte. Pustite da se ohladi dok pripremate preljev od jagoda.
- Za preljev, operite i očistite jagode. Ja sam 1/3 jagoda nasjeckala na ploškice, a ostatak sam usitnila u kašu pomoću štapnog miksera, no možete i sve izmiksati.
- Prebacite kašu od jagoda na laganu vatru, pa im dodajte šećer i gustin. Kuhajte ih na laganoj vatri cca 10 minuta, a na kraju dodajte i sjeckane jagode. Želatinu pripremite prema uputama na pakiranju, prelijte je sa hladnom vodom i pustite da nabubri, potom otopite i dodajte jagodama. Sve izmiješajte drvenom kuhačom i prelijte preko kreme od sira.
- Tortu prvo ohladite na sobnoj temperatutri, pa je potom prebacite u frižider na hlađenje. Bilo bi idealno kada bi se hladila preko noći!
- U slast!!! :-)
Nema komentara:
Objavi komentar