Bundeva - kraljica jeseni! U ovoj sam je juhi "pojačala" mahunarkom - crvenom lećom i aromatizirala vrganjima!
Potrebni sastojci:
- 500 g hokaido očišćene bundeve narezane na kockice
- 15 g sušenih vrganja
- 2 žlice crvene leće
- 1 manji luk
- 1 režanj češnjaka
- sol
- maslinovo ulje
- voda
Postupak izrade:
- Suhe vrganje namočite u toploj vodi.
- Istovremeno, u zdjeli na zagrijanom maslinovom ulju prodinstajte luk, pa mu dodajte kocke hokaido tikve, te sve pirjajte oko 5 min. Dodajte potom protisnuti češnjak.
- Zatim prelijte sve sa vodom, tako da voda pokrije povrće u zdjeli i kuhajte zaklopljeno dok bundeva ne omekša (otprilike 15-20 minuta)
- Otprilike 10 minuta prije kraja dodajte crvenu leću koju ste isprali kroz sito hladnom vodom i sušene vrganje koje ste osušili mokrom krpom nakon namakanja.
- Začinite po ukusu i kuhajte do kraja.
- Na kraju štapnim mikserom izmiksajte juhu u gustu kremu, a ako vam se čini da je pregusta, dolijte još malo vode, pa prokuhajte.
Nema komentara:
Objavi komentar