I u jesen možemo jesti sirovo, a da je pritom jako ukusno i slatko. Inspiraciju za ovu nepečenu tortu sam dobila na jednoj radionici sirove hrane, a bundeva je trenutno vrlo popularna namirnica, njeno je doba, znači jedemo sezonski, slatko i fino.
Potrebni sastojci za torticu promjera 17 cm:
Podloga:
- 1 šalica indijskih oraščića
- 1 šalica kokosovog brašna Alternativa webshop
- 2 žlice limunovog soka
- 2 žlice kokosovog maslaca Alternativa webshop
- 1 žlica bademovog maslaca
- 2 žlice meda
- 4 svježe datulje
Krema:
- 3 šalice bundeve hokaido
- 1 šalica indijskih oraščića
- 1 šalica zobenog mlijeka
- 2 žlice meda
- 2 žlice kokosovog maslaca
- cimet
- vanilija
- * mjera za šalicu je od 2 dcl
- Za podlogu u multipraktiku ili blenderu pomiješajte sve sastojke. Smjesu utisnite u kalup promjera 17-18 cm i stavite u hladnjak na hlađenje.
- U blenderu potom izmiksajte bundevu, pa dodajte indijske oraščiće, maslac, med, mlijeko i začine po želji. Miksajte dok ne dobijete smjesu nalik finoj kremi. Izlijte je na podlogu i potom stavite u hladnjak ili u zamrzivač na 3h. Prije posluživanja izvadite u hladnjak oko 30 min.
- U slast!
Nema komentara:
Objavi komentar