Potrebni sastojci:
- 350-400 g pirea od kuhane ili pečene bundeve
- 2 žlice tapioka brašna
- 1 dupkom puna žlica meda
- 3 dcl rižinog ili zobenog mlijeka
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 2 žličice cimeta
- pola žličice mljevenog đumbira
Postupak izrade:
Bundevu izrežite na kockice, pa skuhajte u vodi i štapnim mikserom usitnite u pire. U pire zatim dodajte 2 žlice tapioka brašna, med, mlijeko i sve začine. Dobro promiješajte da ne ostanu grudice. Stavite smjesu na laganu vatru i kuhajte dok ne provrije. Kada puding zakuha, pustite ga na vatri još minutu-dvije, pa ga ulite u ohlađene zdjelice i stavite u hladnjak na dva sata da se potpuno stisne i ohladi. Od ove količine dobiti ćete oko 4 šalice-čaše pudinga! Puding dodatno možete oplemeniti tučenim slatkim vrhnjem ili u zdravijoj kombinaciji sa kokosovom kremom.
Nema komentara:
Objavi komentar