Ovaj kolač spada u domenu slatkog čokoladnog kruha koji se reže na šnite i jede ujutro uz čoko napitak, čaj ili kavu i domaću marmeladu ili uz popodnevnu čajanku. Pogledajte kroz video i fotografije, pa pročitajte recept :-)
Potrebni sastojci:
4 žlice maslaca
180 g brašna (pola rižino, pola kokosovo)
1/2 žličice sode bikarbone
1 žličica cimeta
1/2 žličice đumbira
1/4 žličice muškatnog orašića
1/2 žličice soli
2 jaja
60 g smeđeg ili kokosovog brašna
200 g pirea od bundeve
100 g jogurta
50 ml otopljenog kokosovog ulja/maslinovog ulja
2 žlice javorovog sirupa ili meda
150 g čokolade
Postupak izrade:
Zagrijte pećncu na 180°C.
Na laganoj vatri, u malenom lončiću otopite maslac. Pustite sa strane da se malo ohladi.
U međuvremenu, u posudi pomiješajte sve suhe sastojke, brašna, sodu, sve začine i sol. Možete koristiti i bademovo brašno i pirovo se meni pokazalo jako dobro u ovakvim tzv.krušnim kombinacijama, ili obično.
U velikoj zdjeli posebno umutite jaja sa kokosovim šećerom, potom dodajte pire od bundeve i jogurt. Mješajte dok smjesa ne postane kremasta. Na kraju umiješajte i ulje, javorov sirup i otopljeni maslac. Sve dobro sjedinite špatulom.
Umiješajte suhe sastojke u mokre i dobro sjedite pjenačom ili špatulom.
Pripremite jednju manju posudicu u kojoj ćete pomiješati dio smjese od bundeve i cijelu količinu otopljene čokolade. U međuvremenu, otopite čokoladu na pari, pa je dodajte u zdjelicu koju ste prethodno napunili sa otprilike jednom šalicom ili 200 g tijesta.
Sada možete obložiti posudu za pečenje sa papirom za pečenje i krenuti slagati smjesu kako bi dobili mramorni izgled kolača. Na dno prvo stavite polovicu tijesta, pa dodajte oko 4 žlice čokoladne smjese. Ponovite postupak sa ostatkom smjese od bundeve i na kraju dodajte čokoladnu. Zavrtite nekoliko puta kroz tijesto žlicom ili nožem.
Nema komentara:
Objavi komentar