Gotovo svaka izrada sirove slastice je relativno jednostavna. Torte u slojevima se rade vrlo brzo, u tome i leži njihova "čar" jer imate gotovu ljetnu slasticu u tren oka i bez puno muke!
Potrebni sastojci za tortu kalupa 15 cm:
*šalica=cca 200 ml
Za koru:
- 1 šalica orašastih plodova po želji (bademi, lješnjaci)
- 6 mekanih datulja
- 1 žlica kokosovog ulja
Potrebni sastojci za kremu od borovnica:
- 1 i pol šalica prethodno namočenih indijskih orašćića
- 4 žlice kokosovog ulja
- 1 žlica limunovog soka
- 4 žlice meda
- 1 šalica smrznutih boronica
- prstohvat soli
Potrebni sastojci za kremu od malina:
- 1 i pol šalica prethodno namočenih indijskih orašćića
- 4 žlice kokosovog ulja
- 1 žlica limunovog soka
- 4 žlice meda
- 1 šalica smrznutih malina
- nekoliko listića svježe mente
- prstohvat soli
Postupak izrade:
Izrada svake sirove torte je relativno jednostavna. Torte u slojevima se rade vrlo brzo, u tome je i čar jer imate gotovu slasticu u tren oka!
Za podlogu, u kuhinjskom robotu promiješajte sve sastojke. Smjesu utisnite u kalup za tortu promjera 15-18 cm. (ovo su količine za mjere koje najbolje odgovaraju promjerima od 15-18 cm po visini jer torta ispadne zaista efektno). Stavite podlogu sa kalupom na kratko u hladnjak na hlađenje.
Indijske oraščiće je najbolje namakati preko noći u vodi, ali ako ne stignete dovoljno je i 2-3 h. Nakon toga ih ocijedite i isperite. Stavite ih u blender, pa miksajte do kremaste teksture, dodajte borovnice, ulje, med, limunov sok i sol. Smjesu prelijte preko podloge, stavite u hladnjak na hlađenje, pa na isti način pripremite i kremu od malina. Kada se prva krema dovoljno stisnula, preko nje prelijte i drugu kremu, od malina. Tortu ukrasite po želji, energetskim kuglicama ili voćnim pralinama (smrznuto voće blendano i oblikovano kalupima za čokolatine).
Nema komentara:
Objavi komentar