utorak, 24. prosinca 2013.

KOLAČ SA MEDOM I SUŠENIM VOĆEM



  • 350 g sušenog voća (ja sam koristila kombinaciju grožđica, brusnica, badema, te nasjeckanih marelica i suhih smokava)
  • 4 žlice meda ili manje
  • 300 ml čaja (napravljenog s jednom vrećicom Brakfast tea)
  • 2 žlice likera od ruže (ili ruma)
  • 275 g glatkog brašna
  • Žličica praška za pecivo
  • Prstohvat soli
  • 2 vrećice burbon vanilin šećera
  • 1 veće jaje (malo tučeno vilicom)
  1. Ako imate veće komade sušenog voća, isjeckajte ih pa pomiješajte svo voće sa šećerom i 1 vrećicom burbon vanilin šećera.
  2. Skuhajte čaj pa ga još vrućeg prelijte preko voća. Nakon 10 minuta dodajte i liker od ruže pa ostavite voće da se namače preko noći. ( ja nisam radila)
  3. Sutradan ugrijte pećnicu na 150°C i obložite kalup za pečenje kruha papirom za pečenje.
  4. U voće dodajte brašno, prašak za pecivo, sol, još jedan vanilin šećer i tučeno jaje pa sve pomiješajte dok ne dobijete homogenu smjesu.
  5. Prebacite smjesu u kalup pa pecite sat i 15 min do sat i pol. Nožem provjerite je li pečeno – kad ga zabodete u kolač, na njemu ne smije biti sirovog tijesta.
  6. Ja sam pojačala temperaturu na 200°C i pekla još oko 40 min

Nema komentara:

Objavi komentar