srijeda, 2. travnja 2014.

Mini jogolina


Sastojci potrebni za torticu (promjera cca 18 cm):

Podloga od keksa
  • 100 g digestive keksa
  • 1 žlica kokosovog maslaca
  • 1 žlica meda
  • 1 vanilin šecer

Crvena krema od jagoda
  • 250 ml soka od jagoda (iz kompota)
  • 1 žlica arome (esencije) jagode
  • žlica meda
  • 30 g škrobnog brašna (gussnel)
  • 150 g narezanih jagoda (iskoristite i jagode iz kompota)
Snježna krema od jagoda
  • 100 ml vrhnja za šlag
  • 1/2 paketić kremfixa
  • 25 g tostiranog kokosovog brašna
  • 150 g narezanih jagoda
  • 1 žličica limunova soka
     
Za dekoraciju
  • nekoliko lijepih jagoda (narezanih na listice)
  • 1 vrećica crvenog preljeva za torte + 125 ml soka od jagoda


Priprema tortice:
1. Za podlogu, 100 g keksa sameljite ili izmrvite ručno u mužaru, te dodajte jednu žlicu maslaca od kokosa i žlicu meda.
2. Podlogu utisnite u kalup promjera cca 18 cm i ostavite u frižideru da se ohladi
3. Za crveni fil od jagoda prvo zakuhajte gustin (škrobno branšno), med i jagode iz kompota, pa dodajte esenciju jagode i narezane jagode. Kada se krema stisne, vruću je prelijte preko podloge od keksa i ostavite da se ohladi.
 4. Za snježni fil od jagoda istucite ohlađeno vrhnje s dodatkom kremfiksa, zatim dodajte jagode, brašno i limunov sok, te na kratko miješajte kako bi vam ostali komadići jagoda. Premažite kremu preko crvenog fila.
5. Na kraju, ukrasite ploškama jagoda i prelite crvenim preljevom za torte (pripremljenim prema uputstvu na poleđini vrećice sa sokom od jagoda). Preljev morate preliti dok je još topao, ali nikako dok je još jako vruć!
6. Ostavite je u frižideru da se ohladi, pa krenite posluživati.





Nema komentara:

Objavi komentar