utorak, 10. lipnja 2014.

ČOKO MOUSSE


Potrebni sastojci za dvije osobe (2 šalice):
  • 1 jaje
  • 150 g čokolade
  • žlica šećera
  • 1 žličica kakaa u prahu
  • 130 ml slat kog vrhnja
  • prstohvat soli
Postupak izrade:
  1. Čokoladu otopite na pari. Kada se potpuno rastopila maknite je sa vatre i ostavite da se malo rashladi.
  2. U zdjeli izmiješajte jaja i žlicu šećera, te mikserom miješajte dok smjesa ne postane pjenasta i gusta. Zatim je stavite kuhati na paru dok se malo ne zgusne i kako biste jaja termički obradili.
  3. U čokoladu umiješajte smjesu od jaja i šećera, pa dodajte kakao u prahu, te sve zajedno izmiksajte dok ne dobijete kremastu masu.
  4. U posebnoj zdjeli izmiksajte 130 ml slatkog vrhnja. Nakon toga špatulom, postepeno dodajte šlag u čokoladnu smjesu, te ga umiješajte dok se sve zajedno ne stopi u laganu, pjenastu masu. 
  5. Mousse ulijte u dvije staklene čašice ili plastične, te ostavite u hladnjaku barem na sat vremena. Po želji, mousse možete ukrasite sa šlagom, naribanom čokoladom, čokoladnim mrvicama ili svježim voćem.




Nema komentara:

Objavi komentar