Potrebni sastojci (za dvije osobe):
- svježi fileti morskoga psa (30 dkg)
- desertno vino – prošek, 100 ml (po želji)
- Alpro sojino vrhnje, 125 ml voda za podlijevanje
- peršinov list
- maslinovo ulje
- sol, papar
- karfiol, brokula
- 1 šalica "Riso Galo 3 cereali" (riža, ječam i pšenica), možete staviti i običnu rižu
- Filete pasa nakon što ste ih malo posolili, kratko zapecite u tavi na jačoj vatri, na maslinovom ulju, oko 2 do 3 min sa obje strane.
- Nakon što se napravila korica na ribi, u tavu postepeno dodajte oko 1 dcl prošeka ili nekog drugog bijelog vina. Smanjite vatru na lagano i pustite da alkohol ispari. Neka se meso lagano krčka.Ako ne želite koristiti vino, možete preskočiti ovaj korak i krenuti na treći.
- Sada postepeno dolijevajte u tavu malo vode zajedno sa sojinim vrhnjem. Pustite da se polagano "krčkaju" na laganoj vatri, ne više od 15-ak minuta. Dodajte začine i sitno sjeckani svježi peršinov list.
- Pripremite povrće. Brokulu i karfiol stavite kuhati u ključalu i posoljenu vodu. Nakon 10-ak minuta povrće je kuhano. Izvadite ga i začinite po želji.
- Rižu skuhajte i također začinite po želji. Ja nisam komplicirala, samo sam je začinila sa maslinovim uljem!
- Ovo je idealan proljetno-ljetni ručak, ne zahtjeva dugo vrijeme pripreme, naprotiv. Lagan je za ove vruće dane, ali hranjiv uključujući sve potrebne makronutijente. U slast!
Nema komentara:
Objavi komentar