Potrebni sastojci za podlogu od keksa (kalup 20 cm):
- 180 - 200 gr HIT keksa ( vi možete koristiti i neke druge, Grancereale, Petit Beurre, Oreo, Digestive, Speculas, Moto, Plazma, svi su oni izrazito zahvalni za podloge cheecsecake-ova)
- 1 žlica maslaca od kokosa
- 1 žličica agava sirupa ili meda da se smjesa poveže
Potrebni sastojci za kremu od sira sa malinama:
- 400 gr krem sira ( ja sam koristila od Vindije Vivis, možete i ABC krem sir, skutu, Philadelphia namaz, Mascarpone..)
- 180 ml slatkog vrhnja
- 3 žlice meda ili agava sirupa
- 1 vanilin šećer
- 1 žličicu burbon vanilin šećera ili mahuna vanilije
- šaka trešanja narezanih na komadiće
- jedna mjerica svježih malina
- šećer za posipanje
Postupak izrade:
- Za podlogu, kekse sameljite u multipraktiku ili ih možete smrviti sa staklenom posudom tako da ih prvo stavite u vrećicu za zamrzavanje i onda prolazite preko njih ili pak u mužaru. Keksima dodajte 1 žlicu maslaca od kokosa i agavin sirup i sve dobro promiješajte u jednoličnu smjesu.
- Podloga od keksa može se razlikovati od recepta do recepta. Možete raditi s Digestive keksima, Grancereale, ali i s mješavinom Speculaas i Petit Beurre keksa ili prema receptu i želji. To je vaš izbor i stvar ukusa i volje određenog trenutka. Neće pogriješiti kojeg god za favorita da odaberete. Smjesu utisnite u kalup kojeg ste postavili na tanjur na kojem ćete poslužiti tortu.
- Za kremu, izradite malo sir pjenjačom, dodajte mu vanilin šećer, burbon vanilin šećer i tri žlivca agava sirupa. Slatko vrhnje izmiksajte u čvrsti šlag, pa ga dodajte smjesi sa sirom i sve dobro promiješajte. Na kraju umiješajte i narezane trešnje.
- Torte i kolači od sira mogu se raditi i s ricottom, svježim sirom i nekim drugim vrstama ali ako želite kremastu tortu ili kolač tada je to krem sir, odnosno sirni namaz.
- Posložite torticu! Na podlogu od keksa stavite pola cheese kreme, pa utisnite po cijeloj površini maline. Tortu završite još jednim dijelom kreme od sira i da vrh poslažite svježe maline. Po želji možete posuti šećerom u prahu.
Nema komentara:
Objavi komentar