Potrebni sastojci za 5 do 6 kula
Kakao sloj:
- 130 g namočenih datulja
- 1 žlica otopljenog kokosovog ulja (15 ml)
- prstohvat soli
- po potrebi, 2 žlice vode
- 1 žlica kakaa u prahu
Rogač sloj:
- 80 g badema
- 1 žlica kokosovog ulja (15 ml)
- 40 g meda
- 1 žlica rogača u prahu
- po potrebi, 2 žlice vode
Vanilija sloj:
- 1 smrznuta banana
- 1 žlica meda
- 1 žlica otopljenog kokosovog ulja (15 ml)
- 1 mahuna vanilije
- voda po potrebi (15 do 30 ml)
Čoko preljev:
- 3 kockice domaće čokolade u prahu - DOMAĆA ČOKOLADA
- sitno isjeckani bademi
Postupak izrade:
Za izradu svakog sloja jednostavno izblendajte sve navedene sastojke dok smjesa ne postane glatka. Utisnite slojeve redom (kakao-rogač-vanilija sloj) u modlice ili papirnate ili silikonske kalupiće po želji. Stavite ih u škrinju preko noći. Za preljev, otopljenu čokoaldu prelijte preko sloja od vanilije i posipajte komadićima badema koje prethodno možete i tostirati. Uživajte! Ove tortice su prava rapsodija okusa!
Nema komentara:
Objavi komentar