ponedjeljak, 1. prosinca 2014.

Čoko rogač vanilin kule sa punjenjem od čokolade i badema


Kakao, rogač, vanilija, čokolada..


Potrebni sastojci za 5 do 6 kula


Kakao sloj:
  • 130 g namočenih datulja
  • 1 žlica otopljenog kokosovog ulja (15 ml)
  • prstohvat soli
  • po potrebi, 2 žlice vode
  • 1 žlica kakaa u prahu

Rogač sloj:
  • 80 g badema
  • 1 žlica kokosovog ulja (15 ml)
  • 40 g meda
  • 1 žlica rogača u prahu
  • po potrebi, 2 žlice vode

Vanilija sloj:
  • 1 smrznuta banana
  • 1 žlica meda
  • 1 žlica otopljenog kokosovog ulja (15 ml)
  • 1 mahuna vanilije
  • voda po potrebi (15 do 30 ml)

Čoko preljev:

Postupak izrade:
Za izradu svakog sloja jednostavno izblendajte sve navedene sastojke dok smjesa ne postane glatka. Utisnite slojeve redom (kakao-rogač-vanilija sloj) u modlice ili papirnate ili silikonske kalupiće po želji. Stavite ih u škrinju preko noći. Za preljev, otopljenu čokoaldu prelijte preko sloja od vanilije i posipajte komadićima badema koje prethodno možete i tostirati. Uživajte! Ove tortice su prava rapsodija okusa!










Nema komentara:

Objavi komentar