ponedjeljak, 24. studenoga 2014.

Domaća čokolada

Ovo je nešto idealno i u potpunosti divno, divno! Probajte napraviti sami svoju čokoladu i teško da ćete ikada posegnuti za kupovnom!



 Potrebni sastojci za čokoladu (jedan i pol blok pralina, cca 16 kom):

  • 60 g kakaa u prahu
  • 40 ml kokosovog ulja
  • 50 ml agava sirupa ili meda
  • voda ili bademovo/zobeno mlijeko


Kokosovo ulje otopite u pećnici na 30°C ukoliko slijedite raw principe obrade namirnica. U veću zdjelu stavite kakao u prahu, dodajte otopljenu kokosovu mast i agava sirup ili med (kojeg također možete malo zagrijati kako bi se lakše umiješao u smjesu). Po potrebi dodajte mrvicu tekućine i dobro izmješajte smjesu. Smjesu izlijevajte u silikonske kalupiće po želji ili ukoliko ih nemate, možete koristiti obične plastične posude koje vam mogu poslužiti kao imitacija kalupa kako biste dobili čokoladu u blokovima. Kalupe potom stavite  u zamrzivač na hlađenje (-18°C) na tri, četiri sata. Kada se čokolada formirala, vadite čokolatine iz kalupića i čuvajte ih u hladnjaku.

Nema komentara:

Objavi komentar