- 60 g kakaa u prahu
- 40 ml kokosovog ulja
- 50 ml agava sirupa ili meda
- voda ili bademovo/zobeno mlijeko
Kokosovo ulje otopite u pećnici na 30°C ukoliko slijedite raw principe obrade namirnica. U veću zdjelu stavite kakao u prahu, dodajte otopljenu kokosovu mast i agava sirup ili med (kojeg također možete malo zagrijati kako bi se lakše umiješao u smjesu). Po potrebi dodajte mrvicu tekućine i dobro izmješajte smjesu. Smjesu izlijevajte u silikonske kalupiće po želji ili ukoliko ih nemate, možete koristiti obične plastične posude koje vam mogu poslužiti kao imitacija kalupa kako biste dobili čokoladu u blokovima. Kalupe potom stavite u zamrzivač na hlađenje (-18°C) na tri, četiri sata. Kada se čokolada formirala, vadite čokolatine iz kalupića i čuvajte ih u hladnjaku.
Nema komentara:
Objavi komentar