Za prvi rođendan Roku, odabrala sam jednostavnu voćnu torticu koja nevjerovatno odgovara ljetnim vrućinama, osvježava, ukusna je, a uza sve to, sastojcima prilagođena dječjim jelovnicima od najranije dobi.
Potrebni sastojci za podlogu (torta promjera 24 cm):
- 250 g petit buerre keksa/plazma
- 100 g otopljenog maslaca
- 1 žlica meda
Potrebni sastojci za kremu na bazi jogurta:
- 500 ml vrhnja za šlag
- 720 ml čvrstog jogurta
- 2 vrećice želatine
- 8 žlica vode
- 2 žlice meda
- svježe borovnice i ribizl po želji ili bilo koje drugo voće koje je trenutno u sezoni
Postupak izrade:
- Kekse sameljite ili usitnite u mužaru. Dodajte im otopljeni maslac i žlicu meda. Sve sastojke sjedinite. Na tacnu ili pladanj na kojoj mislite poslužiti tortu stavite obruč za torte, pa smjesu rasporedite po dnu i lagano pritisnite prstima. Stavite u hladnjak na hlađenje.
- Pripremite želatinu. U lončiću pomiješajte želatinu i 8 žlica vode, pa pustite sa strane.
- Istucite slatko vrhnje u šlag, pa mu dodajte četiri čvrsta jogurta i med.
- Želatinu otopite na laganoj vatri, pa je dodajte smjesi od jogurta i miksajte miskerom na najmanjoj brzini. Dodajte i voće, te špatulom promiješajte smjesu i izlijte je u kalup.
- Ovu tortu bi trebalo ostaviti preko noći u hladnjaku prije posluživanja.
- Ukrasite po želji!
Nema komentara:
Objavi komentar