Ovaj složenac poslužite kao prilog mesu, ali i kao glavno jelo.
Potrebni sastojci:
- 4 velika patliđana
- 1 tikvica
- 5-6 pomidora
- 1 glavica luka
- peršin
- parmezan
- sol, maslinovo ulje
Postupak izrade:
- Patlidžanima odrežite peteljke, pa ih uzdužno izrežite na kriške.
Posolite ih i pustite da odstoje kako bi pustili vodu. isto napravite i sa tikvicom.
- Na maslinovom ulju popržite luk, pa dodajte rajčice razrezane na komade, začinite i pirjajte.
- Kada su patliđani pustili vodu, osušite ih dobro između dvije krpe, pa ih prepržite na malo maslinova ulja na tavi.
- Na dno vatrostalne posude
posložite red patlidžana i poslite ih, preko njih stavite pola umaka od rajčice, opet poslažite patlidžane, rajčice i na kraju opet patlidžane.
Pospite ribanim parmezanom.
- Stavite u pećnicu zagrijanu na 200 °C i pecite otprilike 40-ak minuta.
- Kod posluživanja možete složenac posipati svježim listićima parmezana.
Nema komentara:
Objavi komentar