Napravila sam Ferrero torticu Rokiću za njegovo krštenje! Zaista sam prezadovoljna biskvitom koji je ispao bogato.
Potrebni sastojci za tortu promjera 20 cm:
Biskvit:
- 7 jaja
- 200 g šećera
- 230 g lješnjaka
- 150 g brašna
- 45 g kakaa u prahu
- 15 g praška za pecivo
Krema:
- 500 g mascarpone sira
- 400 g nutelle
- 100 g tostirnih i oljuštenih lješnjaka
- 150 g napolitanki
- 150 g slatkog vrhnja
Postupak izrade:
- Lješnjake tostirajte na tavi ili zapecite u pećnici na 180°C oko 10-ak minuta, pa im odstranite koricu (trljajući ih o kuhinjsku krpu). Potom ih sameljite u brašno.
- U jednoj posudi izmiksajte jaja, te postepeno dodavajte šećer dok se sve ne sjedini.
- U drugoj posudi pomiješajte brašno, mljevene lješnjake, prašak za pecivo i kakao u prahu.
- Suhe sastojke dodajte jajima, pa smjesu dobro promiješajte i podijelite na dva dijela.
- Biskvite pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C oko 25 min ili dok vam čačkalica ne izađe suha.
- Za kremu, pomiješajte mascarpone sa nutellom. U drugoj posudi na grubo sameljite napolitanke, pa im dodajte tostirane lješnjake. Suhe sastojke pridodajte smjesi sira i nutelle i na kraju umiješajte tučeno slatko vrhnje iako ovo nije obavezan dio.
- Kada su se pečeni biskviti dobro ohladili, prerežite ih na pola. Sada, kada imate 4 biskvita možete krenuti na slaganje torte.
- Red biskvita, red kreme i tako do kraja. Ja sam za ovu priliku tortu ukrasila fondanom, ali vi ju možete dekorirati tako da ne potrošite cijelu kremu za nadjev nego dio ostavite za premaz torte. Tortu možete posipati sa boka i tostiranim lješnjacima i na vrhu ukrasiti sa nekoliko originalnih ferrero rocher čokolatina.
Bas je krasna!
OdgovoriIzbrišiHvala Tamara! ;-)
OdgovoriIzbrišiJa sa probao tortu odlicna je.
OdgovoriIzbrišiWow! :-)
OdgovoriIzbriši