petak, 14. travnja 2017.

Kocke od mrkve i svježeg sira by Euromilk



Jednostavan, vrlo ukusan i vlažan kolač od mrkve izrezan na kocke umjesto izvornog oblika narezanog komada torte djeluje elegantno izgledom. Ove kocke izgledaju vrlo bogato zbog dekorativno nanešene kreme od sira i sa pokojim lješnjakom koji se u presjeku lijepo ističe. Vrlo su jednostavne za skladištenje i ako vas uhvati napadaj za slatkim već su narezane u porcijama, a mogu biti idealne i za doručak u letu.


Potrebni sastojci za biskvit (tepsija za kolače cca 30x15 cm ili torta promjera 22 cm):

  • 200 g brašna
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 1 žličica sode bikarbone
  • 2 žličice cimeta
  • prstohvat soli
  • 100 g otopljenog maslaca Euromilk
  • 4 jaja
  • 150 g kokosovog šećera
  • 1 žličica arome vanilije
  • 450 g ribane mrkve
  • 70 g tostiranih lješnjaka nasjeckanih na komadiće

Potrebni sastojci za kremu:

  • 300 g svježeg sira Euromilk
  • 50 g šećera  prahu
  • 250 ml tučenog slatkog vrhnja 


Postupak izrade:

  1. Zagrijte pećnicu na 180°C. 
  2. Prvo pripremite biskvit. U zdjeli prosijte brašno, prašak za pecivo, sodu, cimet i sol. 
  3. U drugoj dubokoj zdjeli promiješajte šećer i otopljeni maslac, zatim dodajte jedno po jedno jaje i na kraju vaniliju. Miksajte do kremaste strukture.
  4. Polako dodajte mješavinu sa brašnom i miksajte na najmanjoj brzini, te na kraju umiješajte naribanu mrkvu i lješnjake.
  5. Smjesu izlijte u prethodno namašćenu tepsiju za pečenje ili obloženu papirom za pečenje.
  6. Biskvit pecite 45 minuta, pa ga ohladite prije nanošenja kreme.
  7. Dok se biskvit hladi pripremite kremu. Slatko vrhnje istucite u šlag, pa ga dodajte u zdjelu sa svježim sirom i šećerom. Sve izmiksajte mikserom na najmanjoj brzini. Kremu ravnomjerno rasporedite preko ohlađenog biskvita ili kremom napunite slastičarsku vrećicu, pa željenim nastavkom ukrasite vaš kolač!
  8. Kolač režite na kocke veličine 4-5 cm.
  9. Sretan vam Uskrs!






Nema komentara:

Objavi komentar