utorak, 14. srpnja 2015.

Jogurtica sa borovnicama za Roka


Za prvi rođendan Roku, odabrala sam jednostavnu voćnu torticu koja nevjerovatno odgovara ljetnim vrućinama, osvježava, ukusna je, a uza sve to, sastojcima prilagođena dječjim jelovnicima od najranije dobi.


Potrebni sastojci za podlogu (torta promjera 24 cm):

  • 250 g petit buerre keksa/plazma
  • 100 g otopljenog maslaca
  • 1 žlica meda

Potrebni sastojci za kremu na bazi jogurta:

  •  500 ml vrhnja za šlag
  • 720 ml čvrstog jogurta 
  • 2 vrećice želatine
  • 8 žlica vode
  • 2 žlice meda
  • svježe borovnice i ribizl po želji ili bilo koje drugo voće koje je trenutno u sezoni

Postupak izrade:

  1. Kekse sameljite ili usitnite u mužaru. Dodajte im otopljeni maslac i žlicu meda. Sve sastojke sjedinite. Na tacnu ili pladanj na kojoj mislite poslužiti tortu stavite obruč za torte, pa smjesu rasporedite po dnu i lagano pritisnite prstima. Stavite u  hladnjak na hlađenje.
  2. Pripremite želatinu. U lončiću pomiješajte želatinu i 8 žlica vode, pa pustite sa strane.
  3. Istucite slatko vrhnje u šlag, pa mu dodajte četiri čvrsta jogurta i  med.
  4. Želatinu otopite na laganoj vatri, pa je dodajte smjesi od jogurta i miksajte miskerom na najmanjoj brzini. Dodajte i voće, te špatulom promiješajte smjesu i izlijte je u kalup.
  5. Ovu tortu bi trebalo ostaviti preko noći u hladnjaku prije posluživanja.
  6. Ukrasite po želji!

    Nema komentara:

    Objavi komentar