petak, 8. srpnja 2016.

Sladoledi by Euromilk

Jednostavna osvježenja za vruće ljetne dane ..  

Čokoladni sladoled sa grčkim jogurtom

Potrebni sastojci:
Sve sastojke stavite u posudu i promiješajte. Punite željene kalupe ili samo zaledite u posudi, pa vadite kuglice kada se sladoled zaledi. Ukoliko želite napraviti čokoladni preljev, na laganoj vatri otopite jednu žlicu kakao maslaca, jednu žlicu meda i 2 žlice kakaa u prahu. Sjedinite i prelijte preko zaleđenih sladoleda.

Smrznuti jogurt sa bobičastim voćem

 

Potrebni sastojci:
Sve sastojke stavite u blender, pa miksajte dok ne dobijete kremastu smjesu. Puniti željene kalupe i zalediti u dubokom ledu na minimalno 5 h.

 

Klasičan sladoled od kiselog vrhnja u dvije varijante - stracciatella i keks sladoled

 


Potrebni sastojci:
  • 230 g kiselog vrhnja Euromilk
  • 2 žlice meda
  • 150 g slatkog vrhnja istučenog u šlag
  • kakao zrnca, domaća granola, peptit keksi
U većoj zdjeli pomiješajte kiselo vrhnje, med i tučeno slatko vrhnje. Potom smjesu podjelite u dva dijela. U jednu posudu dodajte kakao zrnca i domaću granolu, a u drugu petit buerre kekse ili kekse po vašem odabiru. Pomiješajte i punite kalupe ili dublju posudu iz koje ćete kasnije formirati kuglice sladoleda.

Korneti

 Potrebni sastojci:
  •  50 g šećera u prahu
  • 75 g brašna
  • 1 jaje
  • 40 g maslaca sobne temperature
Pećnicu zagrijte na 180 °C. Od svih sastojaka umutite gusto tijesto. Tepsiju za pečenje obložite pek papirom, pa pomoću žlice formirajte kružnice željene veličine za kornete. Pecite ih oko 7 minuta. Izvadite lim iz pećnice, te tijesto špatulom za palačinke ili torte polako odlijepite od papira. Ja sam od kartona formirala mali kornet kojeg sam obložila aluminijskom folijom za pečenje. Preko njega stavite tijesto kako biste što ljepše formirali vaš kornet. Ukoliko nemate prototip valjka možete se koristiti i kuhinjskim valjkom. :-)














Nema komentara:

Objavi komentar