utorak, 14. veljače 2017.

Tiramisu od lješnjaka i skute




Ovo je malo drugačiji tiramisu, što zbog sastojaka koje trenutno imam u frižideru, što zbog eksperimentiranja okusima i želje da napravim tiramisu bez kave tako da ga može jesti i moj nadraži dječak. Ovo su sastojci za cca 7 čašica, a trebati će vam samo 15 minuta za njegovu pripremu :-) :



Potrebni sastojci za sirup od lješnjaka:


  • 250 ml vrućeg mlijeka
  • 1 žlica kakaa u prahu
  • 1 velika žlica namaza od lješnjaka ili nutelle

Potrebni sastojci za čokoladni ganache:

  • 100 g tamne čokolade
  • 120 ml slatkog vrhnja

Potrebni sastojci za kremu od sira:

  • 200 g skute, svježeg sira ili mascarpone sira
  • 250 ml slatkog vrhnja stučenog u šlag
  • 2 žlice meda

I još:

  • cca 200 g piškota
  • kakao u prahu za deoraciju ili komadići čokolade

Postupak izrade:

  1. Prvo pripremite kremu od sira. Slatko vrhnje stucite u šlag, sir i med razradite mikserom, pa mu dodajte šlag i špatulom laganom promiješajte u kremu.
  2. Za sirup od lješnjaka, u maloj posudici zagrijte mlijeko, dodajte kakao u prahu i namaz od lješnjaka. Pustite da se sastojci otope i sjedine. Stavite sa strane.
  3. Čokoladni ganache pripremite tako da slatko vrhnje zagrijete na laganoj vatri do vrenja i potom ga prelijete preko nasjeckane čokolade. Pomiješajte žlicom i dobiti ćete ukusnu kremu od čokolade.
  4. Priprema je sada gotova, pa možete krenuti sa slaganjem vaših čašica. Na dno čaše stavljajte redom kekse koje prelomite na manje komadiće po želji, prethodno ih umočite na sekundu u pripremljeni sirup od lješnjaka. Potom stavite red kreme od sira i na kremu stavite jednu žličicu čokoladnog ganachea. Ponavljajte postupak još jednom i na kraju završite piškotima koje premažite sa kremom od sira. I to je to! 






Nema komentara:

Objavi komentar