Uvijek popularna zobena kaša, ali ovoga puta u nešto svečanijem ruhu:
Potrebni sastojci za dvije zdjelice:
- 1 šalica sitnih zobenih pahuljica (oko 100 g)
- 1 šalica kokosovog mlijeka/bademovog (oko 220ml)
- 1 šalica vode (220ml)
- 1 žlica meda
- žličica cimeta
- prstohvat soli
Toping za kašu:
- 2 žlice smrznutih malina+žlica meda
- maslac od orasastih plodova po želji ili tahini (koji imate trenutno doma)
- pelud
- kakao zrnca
- svježe voće po želji (banane, mango, avokado..)
- listići badema
- domaći namaz od nutele
Postupak izrade:
Zobene pahuljice, cimet, vodu i mlijeko stavite u malu posudicu kuhati na srednje jaku vatru. Miješajte kašu dok se sva voda ne upije, a kaša ne zgusne. Dodajte med, pa maknite kašu sa vatre. U međuvremenu napravite petominutni džem od smrznutih malina tako što ćete na srednje jakoj vatri kuhati maline i med lagano miješajući dok se voće ne zgusne. Rasporedite kašu u zdjelice, prelijte džem od maline i poslužite uz svježe voće, suho voće i ostale dodatke po želj :-)
Nema komentara:
Objavi komentar