ponedjeljak, 19. veljače 2018.

Zobena kaša u svečanijem ruhu




Uvijek popularna zobena kaša, ali ovoga puta u nešto svečanijem ruhu:



Potrebni sastojci za dvije zdjelice:
  • 1 šalica sitnih zobenih pahuljica (oko 100 g)
  • 1 šalica kokosovog mlijeka/bademovog (oko 220ml)
  • 1 šalica vode (220ml) 
  • 1 žlica meda
  • žličica cimeta
  • prstohvat soli
Toping za kašu:
  • 2 žlice smrznutih malina+žlica meda
  • maslac od orasastih plodova po želji ili tahini (koji imate trenutno doma)
  • pelud
  • kakao zrnca
  • svježe voće po želji (banane, mango, avokado..)
  • listići badema
  • domaći namaz od nutele
Postupak izrade:

​Zobene pahuljice, cimet, vodu i mlijeko stavite u malu posudicu kuhati na srednje jaku vatru. Miješajte kašu dok se sva voda ne upije, a kaša ne zgusne. Dodajte med, pa maknite kašu sa vatre. U međuvremenu napravite petominutni džem od smrznutih malina tako  što ćete na srednje jakoj vatri  kuhati maline i med lagano miješajući dok se voće ne zgusne. Rasporedite kašu u zdjelice, prelijte džem od maline i poslužite uz svježe voće, suho voće i ostale dodatke po želj :-)





Nema komentara:

Objavi komentar