utorak, 25. ožujka 2014.

KREMŠNITE
























Kremšnite su uvijek IN! To je slastica koja je tradicionalna, a  opet toliko otmjena i bezvremenska!

 Za kore vam treba: 
  • 1 paket lisnatog tijesta (smrznutog)

Za kremu vam treba:
  • 3 jaja
  • 20 dkg brašna
  • 3 žlice pudinga od vanilije
  • 20 dkg šećera
  • 2 vanilin šećera
  • 1 l hladnog mlijeka

  Za šlag:
  • 250 ml slatkog vrhnja
Postupak izrade:
  1. Lisnato tijesto (250 g) razvaljajte tanko na veličinu pleha od rerne. Postupak ponovite i sa drugim dijelom tjesta nakon što ispečete prvu koru.
  2. Pripremljene kore malo nabodite vilicom ili čačkalicom, te ih pecite u zagrijanoj pećnici pri 200 stupnjeva 10 – 15 minuta.
  3. Odvojite bjelanjke od žumanjaka, te ih istucite u čvrsti snijeg s dodatkom 100 g šećera.
  4. Žumanjke dobro promiješajte s 0,3 dcl mlijeka, 100 g šećera, vanilin šećerom, brašnom i pudingom.
  5. Mlijeko (0,7 dcl) zakuhajte do vrenja, a te tek onda ulijte žumanjke i smjesu  kuhajte na laganoj vatri dok krema ne postane jako gusta. (slična tekstura jako gustom medu)
  6. Skuhanu kremu maknite s vatre i u još vruću lagano pjenjačom umiješajte snijeg od bjelanjaka, prekrite prozirnom folijom kako se ne bi napravila korica i pustite da se ohladi.
  7. Dobivenom, ohlađenom smjesom premažite kore i na kraju istucite slatko vrhnje u šlag, te s njime premažite žutu kremu.
  8. Na premazan kolač složite drugu koru, te kolač hladite nekoliko sati.
  9. Prije posluživanja ga možete ukrasiti šećerom u prahu.



Nema komentara:

Objavi komentar