subota, 26. travnja 2014.

Čokoladni kolač - "torta mižerija"


Postoje neki okusi koji vas vraćaju u djetinjstvo.. E pa ovaj me kolač baš vratio u davne i bezbrižne dane  :-)
Jako jednostavan i brzo gotov.. Nezahtjevan što se namirnica tiče, skroman, zato smo ga tako valjda i zvali :-) Ovo je novija verzija istog, malo sam ga modificirala, dodajući neke nove namirnice kao zamjenu za šećer i maslac. Evo što vam sve treba:

Biskvit:
  • 0,5 l jogurta
  • 3 žlice otopljenog kokosovog maslaca
  • 2 i pol žlice meda
  • 1 žlica agava sirupa
  • 3 čaše brašna
  • 1 i pol mala žličice sode bikarbone
  • 3 žličice kakaoa

Za preljev:
  • 20 dkg čokolade za kuhanje
  • žlica maslaca

Sve sastojke pomiješajte i miskajte nekoliko minuta. Smjesu izlijte u lim veličine 20×30 cm, prethodno premazan maslacem i pecite ga u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 25 minuta. Kada se kolač ohladi, prelijte ga još vrućim (obavezno) preljevem od čokolade i maslaca.

Dobar tek vam želim!



Nema komentara:

Objavi komentar