nedjelja, 1. lipnja 2014.

Moji najdraži keksići

Ovo su moji, ali stvarno naaaaajbolji, naaaajdraži i naaajomiljeniji keksići koje redovito pečem i pripremam...

Potrebni sastojci za zobene keksiće:

  • 250 g usitnjenih/samljevenih zobenih pahuljica
  •  50 g mljevenih badema ili lješnjaka
  • med (da poveže smjesu)
  •    170 g grožđica ispranih u vodi
  •    pola praška za pecivo
  •         malo cimeta
  •          1 jaje
  •        mlijeko, po potrebi
Sve suhe sastojke pomiješajte. Dodajte jedno razmućeno jaje i med da poveže smjesu (ja obično stavljam oko 2 žlice). Ako je potrebno dodajte i malo mlijeka.  Umijesite i oblikujte tijesto, pa na kraju dodajte u njega oprane grožđice i premjesite ga. Formirano tijesto pustite da se odmara oko 20 minuta na hladnom. Oblikujte tijesto u željene oblike, pa pecite u zagrijanoj pećnici na 170°C oko 15 minuta.




Nema komentara:

Objavi komentar