subota, 5. srpnja 2014.

Crumble pita sa breskvama i marelicama




Potrebni sastojci za podlogu:
  • 90 g smeđeg šećera
  • 70 g maslaca
  • 100 g brašna
 Potrebni sastojci za punjenje:
  •  2 marelice i 2 breskve
  •  3 žlice agava sirupa ili meda
  • 1 vanilin šećer
  • vode za povezati, cca 6 žlica
  • 2 žlice škrobnog brašna
Za crumble (mrvičasti posip):
  • 1 žlica maslaca
  • 3 žlice zobenih pahuljica
  • 1 žlica smeđeg šećera
  • 2 žlice oštrog brašna
  • 50 g sitno sjeckanih badema
Postupak izrade:
  1.  Pećnicu zagrijte na 190°C. Za podlogu, pomiješajte maslac sa smeđim šećerom. Ja sam ga miksala, pa potom umiješala brašno. Tijesto sam premjestila u keramičku posudu veličine 20x20 cm koju sam prethodno obložila papirom za pečenje. Tijesto pecite oko 15 minuta i kad primjetite da rubovi tamne, izvadite ga.
  2. Operite marelice i breskve, pa ih narežite na kockice. Na laganoj vatri ugrijte vodu, gustin i agava sirup. Smjesi dodajte narezano povrće i kuhajte oko 7 minuta dok se smjesa ne zgusne i postane "pudingasta".
  3. Kada se smjesa za punjenje malo ohladila, prelijte je preko tijesta.
  4. Tzv."crumble", "mrvičasti posip" sam radila "od oka". Umjesto badema u njega možete staviti orahe, lješnjake i sl. Obično se u crumble stavlja, brašno, malo maslaca, šećer, neko suho voće poput oraha ili badema. Pomiješajte suhe sastojke i dodajte maslac narezan na kockice, pa ga utrljajte prstima dok ne dobijete mrvičastu smjesu. Crumble rasporedite preko marelica.
  5. Pecite sve skupa jošotprilike 30-ak minuta.




Nema komentara:

Objavi komentar