nedjelja, 6. srpnja 2014.

Čokolatini sa ganache punjenjem od bijele čokolade i badema

Na blogu već postoji post za čokoladne praline. Bazni recept je uglavnom uvijek isti sa varijacijama raznih punjenja i ganache krema. Ovaj put odlučila sam se za najobičniju ganache kremu od bijele čokolade sa aromom badema, pa tako ovi čokolatini pomalo podsjećaju na marcipan kockice.


Za izradu ovih čokolatina je bilo potrebno:
  • 100 g bijele mliječne čokolade – za punjenje, ganache
  • 3 žlice slatkog vrhnja - za punjenje, ganache
  • malo arome badema - za punjenje, ganache
  • 150-200 g tamne čokolade – za obložiti praline (gornja i donja strana)


Postupak izrade:
  1. Na pari otopite polovicu tamne čokolade. Otopljenu čokoladu stavite u medicinsku špricu ili običnu vrećicu za frižider (odrežite joj mali vrh), pa ispunite 1/3 kalupa ili samo pojedine dijelove, pri čemu kistom s tankim vrhom rasporedite čokoladu u utore i na sve plohe. Kalup povucite po radnoj površini kako bi se čokolada pravilno rasporedila. Stavite kalup u frižider na 15 minuta.(ili bolje škrinju)
  2. Pripremite punjenje za praline. Kada slatko vrhnje zakuha dodajte bijelu mliječnu čokoladu. Slastičarsku vrećicu napunite kremom i punite praline, ali ne skroz do vrha. Stavite kalup u frižider na 15 minuta.
  3.  Otopite drugu polovicu tamne čokolade. Mlaku čokoladu stavite u medicinsku špricu i ispunite ostatak kalupa. Kalup stavite u frižider na otprilike 3 sata.
  4. I imate slasan i kreativan poklon kojim ćete zasigurno nekome uljepšati dan!
Više o temperiranju čokolade i izradi čokoladnih pralina potražite na kratkom DIY tutorijalu na blogu.



Nema komentara:

Objavi komentar