utorak, 19. kolovoza 2014.

Neke malo drugačije palačinkice




Sastojci za oko 20 palačinki:
  • 250 g mljevenih zobenih pahuljica ili zobenog brašna
  • 1 vanilin šećer
  • mala žličica meda
  • 500 ml gazirane vode
  • 2 jaja
  • za okus po želji:  rogač, mak, kokos, ja sam stavila 3 žlice mljevenog rogača


Postupak izrade:
  1. Zobene pahuljice usitnite u blenderu u brašno ako nemate već usitnjeno zobeno brašno
  2. U jednoj posudi pomiješajte jaja, pa im dodajte brašno, vanilin šećer, med i mineralnu vodu. Dobro izmiksajte mikserom na najmanjoj brzini. Na kraju ručno pjenjačom umiješajte 3 žlice mljevenog rogača.
  3. Smjesa za pečenje palačinki će biti gusta i takva treba biti. Na tavi koju ste prethodno malo premazali maslinovim uljem pecite palačinke. Ja sam radila manje palačinke. Zapravo, ovo je smjesa koja idealno odgovara obliku američkih palačinki tako da na jednu tavu slobodno možete izliti po tri manja kruga. Pecite ih sa obje strane dok malo ne porumene i dobiju koricu.
  4. Bez obzira na njihovu jednostavnost i "prosječnost" u kontekstu recepta, ove su mini palačike idealne za posluživanje kao slatki desert prilikom opuštenih obiteljskih druženja, ali će ostaviti bez teksta i nešto zahtjevnija nepca. :-) Ukrasite ih sezonskim voćem uz dodatak neke fine domaće marnelade ili džema i nećete pogriješiti!




Nema komentara:

Objavi komentar