utorak, 16. prosinca 2014.

Rasčupanci

 Kada vam ostane puno bjelanjaka i ne znate što bi sa njima, evo jednog odličnog i jednostavnog recepta za keksiće koji se tope u ustima.

Potrebni sastojci:

  • 4 bjelanjaka
  • 50 g šećera u prahu (ili mljeveni kokosov šećer)
  • 170 g kokosovog brašna
  • 300 g bademovog brašna (ili mljevenih badema bez kožice/obarenih) 
  • kokos za uvaljati rasčupance (300 g kokosa)

 Postupak izrade:

  1. Bjelanjke izmutit u čvrsti snijeg, postepeno dodavajući šećer, bademovo i kokosovo brašno.
  2.  Na papir za pečenje staviti kokos. Žlicom vaditi smjesu, te uvaljati u kokos i oblikovati kiflice.
  3. Kiflice peći 15 min. na 150 °C. Izvadite tek kada se u potpunosti ohlade.



Nema komentara:

Objavi komentar