srijeda, 22. ožujka 2017.

Zapečene paačinke sa sirom


Jedan recept koji vraća u djetinjstvo, palačinke koje nam je mama tako rado pripremala, hranjiv obrok, a opet slastica koja se može jesti i za doručak, užinu, ali i večeru. Ovoga puta palačinke sam radila u suradnji sa mljekarom EUROMILK. Njihovi proizvodi usitinu slijede moto " S prirodom do zdravlja", proizvodeći tako sireve, maslace i fermentirane proizvode bez upotrebe umjetnih aditiva i konzervansa. Ukoliko već niste skoknite na njihov web - www.euromilk.hr/, zaista imaju preglednu stranicu gdje možete dobiti mnoge korisne informacije o svim Euromilk proizvodima i usput pronaći pokoji recept!


Potrebni sastojci za palačinke:


  • 40 dkg brašna
  • 1 jaje
  • 1 vanilin šećer
  • prstohvat soli
  • 2 žlice kokosova šećera 
  • 4 dcl mlijeka
  •  mineralna voda po potrebi


Potrebni sastojci za punjenje:



Potrebni sastojci za preljev:


Postupak izrade:

  1. Od navedenih sastojaka umutite tijesto za palačinke kao što uobičajeno radite. Ako koristite neki svoj provjeren recept za palačinke radite slobodno po njemu. Od dobivene smjese ispecite palačinke. Dobiti cete cca 20-ak komada, Ovisno o tome da li radite deblje ili tanje.
  2. Pripremite smjesu od sira tako da mikserom ili pijenjačom umutite jaje sa sirom, kiselim vrhnjem, vanilin šećerom i medom. Na kraju dodajte oprane i ocijeđene grožđice, rum i koricu limuna. Ispečene palačinke napunite smjesom od sira i zarolajte.
  3. Zarolane i napunjene palačinke posložite u maslacem namazanu vatrostalnu posudu za pečenje. Prelijte ih preljevom od 1 kiselog vhnja i jaja.
  4. Palačinke pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C do 25  minuta dok ne poprime zlatno smeđu boju!
  5. Dobar vam tek!


,






2 komentara:

  1. o... hvala za podsećanje na jelo koje sma obožavala u detinjstvu. Toliko davno nisam jela ovakve palačinke. Pravim prvom prilikom.

    OdgovoriIzbriši
  2. Bas mi je drago Kata! 👍🏼☺

    OdgovoriIzbriši