četvrtak, 2. ožujka 2017.

Ultra čokoladne tortice


Ukoliko vapite za slatkim kao i ja u posljednje vrijeme (svaki drugi dan blendam  domaću nutellu i sanjam o tonama čokolade), e onda je vrijeme da isprobate jednu čokoladnu bombu koja će vas držati sitima dugo dugo, a zadovoljiti će i najzahtjevnijeg čokoljupca.


Potrebni sastojci za bazu ili koru (za 6 kalupa promjera 10 cm):

  • 160 g badema
  • 50 g indijskih oraščića
  • 6 datulja
  • 2 žlice kakao zrnca ili čokoladnih kapljica
  • 2 žlice sirovog kakaa u prahu
  • 2 žlice kokosovog ulja
  • prstohvat soli

Potrebni sastojci za punjenje:

  • 200 g indijskih oraščića, namočenih najmanje sat vremena u vodi
  • 230 ml kokosovog mlijeka
  • 60 g sirovog kakao praha
  • 5 datulja
  • 1 žlica kokosovog šećera
  • 2 žlica kokosovog ulja
  • 1 žlica  kakao maslaca
  • prstohvat soli


Postupak izrade:

  1. U multipraktik ubacite orašide i datulje, miksajte pa dodajte i ostale sastojke. Još nekoliko puta upalite multipraktik, pa smjesu pažljivo utisnite u kalupe na koje ste prethodno stavili foliju ili dvije trakice izrezanog papira za pečenje kako bi se prilikom vađenja tortice lakše vadile i ne bi lijepile.
  2. Indijske oraščiće isperite, pa ocijedite. U blender ili multipraktik stavite orašide i sve ostale sastojke osim kokosovog ulja i kakao maslaca. Blendajte do kremaste strukture. Na kraju umiješajte otopljene maslace. 
  3. Prelijte smjesu preko kore tortica i stavite u hladnjak da se krema stisne.
  4. Izvadite 1h prije posluživanja, pospite sa kakao zrncima i njam njam! Uživajte u ovoj čokoladnoj bombi!







Nema komentara:

Objavi komentar