srijeda, 18. lipnja 2014.

Lagani biskvitić sa višnjama


Potrebni sastojci za biskvit:
  •  1 čaša jogurta
  • 2 čaše brašna (pirovo + oštro)
  • 2 žlice smeđeg šećera
  • 2 žlice agava sirupa
  • 50 ml ulja
  • 1 vanilin šećer
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 jaja
  • cimet
  • 60 g čokolade
  • 400 g višanja, svježih očišćenih 
  • bademovo brašno za višnje


Postupak izrade:
  1. Pećnicu zagrijte na 180°C. Izmiksajte cijela jaja, vanilin šećer, smeđi šećer i agavin sirup. Smjesi dodajte ulje, jogurt i brašno koje ste prethodno pomiješali sa praškom za pecivo.
  2. Višnje očistite i posipajte ih sa cimetom i bademovim brašnom kako bi se pravilno rasporedile i pale u tijesto. Umjesto brašna od badema možete ih posuti i sa nekoliko žlica običnoga brašna. Čokoladu narežite na sitne komadiće po ukusu.
  3. U smjesu za pečenje dodajte čokoladu i lagano promiješajte, pa je izlijte u kalup ili protrvan koji ste prethodno obložili papirom za pečenje ili premazali maslacem i posuli brašnom. Preko tijesta, prije pečenja posipajte višnje. Biskvit pecite 25 minuta







Nema komentara:

Objavi komentar