srijeda, 18. lipnja 2014.

Raštika na maneštru


  
Potrebni sastojci za maneštru:
  • 2 krumpira
  • komadić suhog mesa/panceta
  • 6 svježih listova raštike
  • 2 mrkve
  • 1 svježi pomidor
  • šaka sitne paštice
  • maslinovo ulje
  • sol, vegeta
  • voda

Postupak izrade:
  1. Raštiku operite i nakidajte listove. Stavite je kuhati u zdjelu sa komadićem domaće pancete na jaku vatru. Nakon, 10a-ak minuta dodajte u lonac krumpir nasjeckan na kockice, mrkvu i pomirdor. Začinite po želji.
  2. Pustite da se kuha, pa nakon nekog vremena pogledajte da li je krumpir kuhan. Ukoliko je pri kraju, dodajte loncu šaku paštice i istovremeno protisnite nekoliko krumpirića kako bi maneštra dobila na gustoći. Ja nemam običaj stavljati kocke niti raditi zapršku. 
  3. Kada je paštica skuhana, maneštra bi trebala biti na kraju. Pri posluživanju pospite je sam malo maslinova ulja. U slast!




Nema komentara:

Objavi komentar