ponedjeljak, 16. veljače 2015.

Nepečeni slatki keksići od badema


Čudesni keksići koji su me osvojili na prvu izgledom, ali i okusom. Od sada su češće na našem meniju!


Porcija za 24 kom:

Za tijesto:

  •  75 g bademovog brašna*
  • 40 g kokosovog brašna*
  • 1 i pol žlica meda
  • 3 žlice vode
  •  60 ml kokosovog ulja

Za preljev:

  • 60 g kokosovog maslaca
  • 2 žlice kokosovog ulja
  • 2 žlice meda
  • 60 ml vode + iscijeđeni sok od pola male cikle
*ja sam za izradu koristila odlična brašna firme MOJA NATURA.  Mislim da je omjer kvalitete, cijene i usluge jako dobar - detalje o kokosovu brašnu možete pogledati na ovom LINKU. Ukoliko ne koristite pravo kokosovo brašno upotrijebite tzv. samljeveni kokos koji je dostupan u svim većim trgovačkim lancima i manjim trgovinama. 

Postupak izrade:


Pomiješajte kokosovo brašno sa bademovim. Dodajte mu ostale sastojke, med, ulje i 3 žlice vode. Umijesite tijesto, pa ga pustite nekoliko minuta da odstoji dok se malo ne zgusne. Potom radite mini loptice koje poredajte na papir za pečenje, pa svaku pritisnite rukom i formirajte. Pustite ih u hladnjaku dok pripremate preljev.

Pomiješajte sve sastojke za preljev i na pari polagano miješajte dok se sve ne poveže. Pustite da odstoji. Smjesa bi se trebala pomalo zgusnuti nakon nekog vremena (kada prođete žlicom kroz preljev, on bi trebao zadržavati oblik, a ne curiti). Premažite svaki kolačić preljevom i ukrasite po želji. Ja sam koristila sušene brusnice i goji bobice. U slast!

Nema komentara:

Objavi komentar