utorak, 29. rujna 2015.

Domaća čokolada

 Sve što vam je potrebno za izradu prave pravcate čokolade bez dodatnih šećera je kakao maslac, kakao u prahu i nešto prirodnog zaslađivača. Za boju, teksturu ili okus dodajte malo vanilije, super bobica, zrnca soli ili kokos listića.. a za pripremu trebate svega nekoliko minuta.

 Potrebni sastojci (za jedan blok čokolade ili jedan blok kalupa za praline):

Postupak izrade:

U maloj zdjeli zagrijte vodu do vrenja. Potom na nju položite drugu zdjelu ili staklenu posudu i otopite kakao maslac. Kada se maslac potpuno otopio umješajte 60 g sirovog kakaa i prirodnog zaslađivača. Ja sam koristila med, ali možete upotrijebiti i agavu, javorov sirup, sirup datulja ili pak šećer kokosovog cvijeta. Sve promiješajte i punite kalupe za čokolatine ili ako ih nemate prelijte smjesu preko papira za pečenje kojeg ste položili na neku tacnu ili protrvan. Po želji na kraju možete u vašu čokoladu dodati i neke super namirnice poput chia sjemenki, kakao zrnca, goji bobica ili pak grožđice, brusnice, kakao listiće ili sl. Čokoladu stavite u frižider na hlađenje nekoliko sati dok se ne stvrdne. Uživajte u okusima, magični su!





Nema komentara:

Objavi komentar