četvrtak, 24. rujna 2015.

Složenac od balancana

 Ovaj složenac poslužite kao prilog mesu, ali i kao glavno jelo.

Potrebni sastojci:

  •  4 velika patliđana
  • 1 tikvica
  • 5-6 pomidora
  • 1 glavica luka
  • peršin
  • parmezan
  • sol, maslinovo ulje

 Postupak izrade:

  1. Patlidžanima odrežite peteljke, pa ih uzdužno izrežite na kriške. Posolite ih i pustite da odstoje kako bi pustili vodu. isto napravite i sa tikvicom.
  2. Na maslinovom ulju popržite luk, pa dodajte rajčice razrezane na komade, začinite i pirjajte.
  3. Kada su patliđani pustili vodu, osušite ih dobro između dvije krpe, pa ih prepržite na malo maslinova ulja na tavi.
  4. Na dno vatrostalne posude  posložite red patlidžana i poslite ih,  preko njih stavite pola umaka od rajčice, opet poslažite patlidžane, rajčice i na kraju opet patlidžane. Pospite ribanim parmezanom.
  5. Stavite u pećnicu zagrijanu na 200 °C i pecite otprilike 40-ak minuta.
  6.  Kod posluživanja možete složenac posipati svježim listićima parmezana.


Nema komentara:

Objavi komentar