srijeda, 30. ožujka 2016.

Fritaja pogačice by Euromilk

Ovi fritaja muffini su poprilično jednostavni za izradu. Potrebno je samo ispuniti kalupiće sa malo sezonskog pečenog povrća i sirom po izboru, te preliti sa domaćim jajima. U ovoj kombinaciji meni se odličnim pokazao sir škripavac koji se ne topi, pa okusi i komadići u pečenoj pogačici djeluju zaista ukusno, a sir zanimljivo škripi pod zubima


Potrebno za izradu (za 12 muffina):

Postupak izrade:

  1. Zagrijte pećnicu na 200°C.
  2. Poriluk i bundevu očistite i operite, nasjeckajte ih na kockice veličine 1 cm. Povrće posolite, popaprite, prelijte maslinovim uljem, pa ih rasporedite na pek papir i pecite u pećnici dok ne omekšaju, oko 15-20 minuta.
  3. Dok se povrće peče pripremite smjesu sa jajima. Umutite jaja, pa im dodajte malo soli i grčki jogurt.
  4. Izvadite povrće iz pećnice i pripremite kalup za muffine sa papirnatim košuljicama od masnog papira ili ga samo namastite maslinovim uljem.
  5. U svaki kalupić stavite malo pečenog povrća, špinata i sira škripavca, pa ih prelijte smjesom od jaja. Prije nego li ih stavite na pečenje, pustite jaja minutu da se prožmu i pronađu svoj put kroz cijeli kalup.
  6. Pecite ove pogačice od jaja oko 25 minuta na temperaturi od 185°C.




Nema komentara:

Objavi komentar