subota, 20. kolovoza 2016.

Čoko kuglice u suradnji sa Moja Čokolada

 Kod pripreme energetskih kuglica na ovaj način zaista ne trebate puno vremena. Budite maštoviti jer sastojci nisu fiksni i poželjno je eksperimentirati. Umjesto badema i oraha možete staviti bučine ili suncokreteve sjemenke, lan ili sezam, indijske oraščiće ili pak kikiriki (to još nisam isprobala). Kod tzv.mokrih sastojaka imate također veliki izbor, od suhih šljva ili marelica, jabučica.. Sve će to kuglicama daje željenu slatkoću. Obogatite kuglice nekom od namirnica iz kategorije "super hrane", to mogu biti goji bobice, maca prah, chia sjemenke, acai bobice i sl.. Dodajte žlicu, dvije kakao praha, žlicu ulja od kokosa i imate sve za kuglice!


Nedavno sam od super ekipe iz firme Mojačokolada.si dobila prekrasne i jako ukusne čokolade. Čokoladice su dostupne u lijepim dizajnerskim pakiranjima od 80 g i raznih su okusa. Tako možete isprobati organsku čokoaldu sa 68% kakaa ili pak tamnu čokoladu sa 80% kakaa, čokoladu sa okusom naranče, sa okusom mentola, goji bobicama i mnoge druge.

Specifične su jer su svi sastojci isključivo organski sa Fairtrade sertifikatom. Među sastojcima se mogu naći organski Fairtrade kakao (maslac, kakao u prahu ili kakao masa), organski kokosov šećer,  vanilija, organska naranča i mentol ulje, organske goji bobice..
Sve čokoladice su veganske što znači da ne sadrže mlijeko, jaja niti sastojke životinsjkog podrijetla.Čokolade su i bez glutena, umjetnih boja i aroma, pa su pogodne i za bolesnika sa celijakijom.
 Sve čokoladice su sirove, napravljene na temperaturi do 45°C čime se čuvaju svi bitni enzimi i hranjivi satojci.
Sva čokolada je prirodno slatka! Da bi se osigurala prirodna slatkoća koristi se kokosov šećer, koji se dobiva isparavanjem soka od mladih cvijetova kokosove palme. Zbog nižeg glikemijskog indeksa (poput bijelog šećera) i čokolade su također pogodna za dijabetičare.

Potrebni sastojci za kuglice:

I još:

  • kokosovo brašno
  • prah maline
  • spirulina prah
  • kakao zrnca 

Postupak izrade:

Potrebno je sve sastojke staviti u multipraktik/blender i miksati.Na kraju umiješajte otopljenu čokoladu i oblikujte kuglice željene veličine. Uvaljajte ih u željenu "boju" ili okus. Ovoga puta koristila sa prah maline za ružičastu boju, spirulina prah za zelenu boju, te kakao zrnca i kokosovo brašno za zanimljivu strukturu kuglica. :-)






Nema komentara:

Objavi komentar